X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

Wil je een DNA-test doen? Zo werkt het.

laboratory

De iGene DNA-test doen

1

Selecteer de gewenste DNA-test die je wil doen op de pagina producten en klik op bestel.

2

De iGene DNA-test wordt zo snel mogelijk bij je thuis bezorgd. Hier zit een buisje in voor een speekselmonster. En een handleiding waarin staat hoe je de DNA-test kunt doen. 

box

3

Download de app. Hiermee genereer je een unieke code die je op het buisje plakt. Stuur je speekselmonster daarna gratis op naar het laboratorium.

verzenden

4

Jouw DNA wordt door een onafhankelijk IS017025 gecertificeerd Europees onderzoeks-laboratorium in kaart gebracht en vervolgens door iGene geanalyseerd en verwerkt in het iGene Paspoort. Het volledige traject van de DNA-test duurt zo’n 4 tot 6 weken.

research

Via de app krijg je een bericht op je smartphone wanneer je iGene Paspoort klaar is.

Raadpleeg de app voor inzicht in je DNA en informatie om je gezondheid te verbeteren.

bericht

DNA analyse

Het iGene Paspoort geeft inzicht in je genen en biedt betrouwbare leefstijladviezen op basis van jouw DNA-profiel.

Heb je belangstelling om een DNA-test te doen en wil je weten hoe dit werkt? Het aanvragen en uitvoeren van een DNA-test is heel simpel. Je bestelt de iGene DNA-test van je keuze. De DNA-test wordt opgestuurd en hiermee kun je zelf de DNA-afname doen door wat speeksel te verzamelen.

Je DNA wordt geanalyseerd in een universitair medisch genetisch onderzoekslaboratorium. Na ongeveer 4 tot 6 weken is jouw iGene Paspoort klaar. De resultaten kun je bekijken in de iGene app of downloaden als PDF-rapport.

Onderdelen van de iGene App

Aandoeningen

"Inzicht in je eigen genetische aanleg voor verschillende aandoeningen"

Na het doen van de DNA-test krijg je alleen informatie over aandoeningen waarbij het in preventief opzicht zinvol is om iets te weten over je persoonlijke aanleg. Bijvoorbeeld omdat je met leefstijlaanpassingen, of door alert te zijn in vroegopsporing, zelf een bijdrage kunt leveren aan het voorkomen ervan.

Lees meer over genetische aanleg

Leefstijlprioriteiten

"Grip op je gezondheid"

Blijkt dat je genetische aanleg hebt voor een bepaalde aandoening na het doen van de DNA-test? Dan ontvang je gerichte preventie-informatie. Je ziet meteen op welke fronten voor jou de meeste winst te behalen valt, zodat je makkelijk prioriteiten kunt stellen. 

Lees meer over preventieve informatie

Kenmerken

"Leuk en handig om te weten"

Na het doen van de DNA-test, krijg je ook informatie over bepaalde kenmerken. Je (over)gevoeligheid voor cafeïne of alcohol. Eventuele aanleg voor lactose-intolerantie. Kans op rood haar. Leuke weetjes over jezelf.

Lees meer over persoonlijke kenmerken

Medicijngevoeligheid

"Sneller de juiste medicijnen in de goede dosering" 

Een arts of apotheker kan deze farmacogenetische informatie gebruiken om te bepalen welk geneesmiddel het beste bij jou past en sneller tot de juiste dosering te komen. Hiermee kunnen medicatiefouten en onnodige bijwerkingen worden voorkomen.

Lees mee over persoonlijke medicatie

Farmaco-profiel

"Informatie over jouw enzymwerking"

Uitgebreide informatie over jouw enzymwerking in de vorm van een farmacogenetisch profiel, dat je eenvoudig kunt delen met je huisarts of apotheker.

Lees meer over de farmacogetische test

Berichten

Na het doen van de DNA-test ontvang je af en toe een berichtje, om de adviezen die voor jou relevant zijn nog eens extra onder de aandacht te brengen.

Lees meer

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu