X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

QuickCheck: is een iGene DNA-test iets voor mij?

iGene

Door de vragen te beantwoorden zie je of een iGene Paspoort iets voor jou is en zo ja: welke iGene DNA-test voor jou interessant kan zijn.

1. Ben je 18 jaar of ouder?
2. Heb je een Europese of Aziatische etnische achtergrond?
3. Vind je het interessant om informatie te krijgen over allerlei persoonlijke kenmerken, zoals je cafeïnegevoeligheid, je kans op rood haar en een mogelijke glutenintolerantie of lactose-intolerantie?
4. Wil je weten voor welke geneesmiddelen jij extra gevoelig bent?
5. Vind je het prettig om leefstijladviezen op relevantie gerangschikt voorgeschoteld te krijgen, ook als het gaat om bekende gezondheidsadviezen?
6. Begrijp je dat genetische aanleg niet de enige factor is die jouw kans op allerlei aandoeningen bepaalt, maar dat bijvoorbeeld ook leefstijl een belangrijke rol speelt?

Verschillende factoren hebben invloed op het wel of niet ontwikkelen van bepaalde aandoeningen. Bij iGene brengen we jouw genetische aanleg in kaart aan de hand van een DNA-analyse.

Naast de genetische component spelen voeding-, leefstijl-, en omgevingsfactoren een belangrijke rol bij ziekte en gezondheid. Het iGene Paspoort zet per aandoening naast je genetische aanleg ook de meeste relevante leefstijladviezen voor je op een rij.

7. Is er een specifieke ziekte die op ongewoon jonge leeftijd veel voorkomt in jouw familie? En is het opsporen hiervan de reden dat je een DNA-test wilt doen?
Als je specifiek genetisch onderzoek wil laten doen naar een bepaalde aandoening die relatief veel en op ongewoon jonge leeftijd in de familie voorkomt, raden we je aan om contact op te nemen met je huisarts. Met de huisarts kun je overleggen of je in aanmerking komt voor erfelijkheidsonderzoek door een klinisch geneticus. Een klinisch geneticus is gespecialiseerd in familiaire/erfelijke aandoeningen. Zo kan een mutatie in het BRCA1 of BRCA2-gen leiden tot borst- eierstok- of prostaatkanker op ongewoon jonge leeftijd. Heb je een vermoeden dat dit in jouw familie voorkomt, kijk dan op de website hetzitindefamilie.nl en neem contact op met de huisarts om dit te bespreken.
TOON DE CONCLUSIE
Je hebt nog niet genoeg vragen beantwoord om een conclusie te kunnen geven.

Conclusie

Aan de hand van de antwoorden die je hebt gegeven past het pakket PAKKETNAAM bij jouw wensen.
conslusie

Bekijk onze pakketten (vanaf 129 euro) Tijdelijke actietarieven geldig t/m

Wij vinden dat ieder volwassen individu zijn of haar eigen beslissingen moet kunnen nemen, maar wij zijn geen voorstander van het bestellen van DNA-tests voor of door minderjarigen.

Voor niet alle etnische achtergronden is voldoende wetenschappelijk onderzoek beschikbaar om verantwoorde uitspraken te doen over iemands genetische aanleg voor bepaalde aandoeningen.

Dit heeft tot gevolg dat voor mensen met een Aziatische of Europese achtergrond wél relevante uitspraken te doen zijn en voor mensen met bijvoorbeeld een Afrikaanse achtergrond niet.

De wetenschap ontdekt steeds meer over de rol die ons DNA speelt bij allerlei persoonlijke kenmerken.

De impact van deze informatie is wellicht niet zo groot als informatie over je aanleg voor aandoeningen, maar veel mensen vinden het interessant om te zien welke dingen ze op deze manier bij zichzelf herkennen of ontdekken.

Je gevoeligheid voor tal van medicijnen is genetisch bepaald.

Door informatie over je medicijngevoeligheid te delen met jouw arts of apotheker kun je hen helpen om sneller de juiste dosering (of een alternatief) voor een bepaald medicijn te vinden.

De iGene DNA-test is geen klinische test, maar levert wel concrete aanwijzingen op als het gaat om jouw medicijngevoeligheid. Als jouw huisarts hiertoe aanleiding ziet, kan deze altijd doorverwijzen naar een klinisch geneticus voor aanvullend onderzoek.

iGene geeft, op basis van jouw DNA, leefstijladviezen die voor jou het meeste bijdragen aan een betere gezondheid. Veel van deze adviezen zullen je bekend in de oren klinken.

Toch kunnen ze in de context van een genenpaspoort extra toegevoegde waarde hebben, omdat je direct ziet wat dit soort adviezen voor jou persoonlijk kunnen betekenen.

De iGene DNA-test drukt jouw kans op verschillende aandoeningen uit in twee percentages.

Eén: de gemiddelde kans op basis van jouw geslacht, leeftijd en etniciteit.

En twee: jouw persoonlijke kans, op basis van onze analyse van jouw DNA. Daarbij gaat het om aandoeningen waarbij vroegopsporing of leefstijl ook een rol speelt, en bij elke aandoening vermelden we relevante leefstijladviezen.

Hierdoor krijg je niet alleen inzicht in je ‘sterke’ en ‘zwakke’ punten, maar kun je daar ook daadwerkelijk jouw voordeel mee doen.

De iGene DNA-test is ontwikkeld om je in bredere zin te informeren over je genetische aanleg. De iGene DNA-test is dus niet bedoeld voor gericht medisch onderzoek.

Zijn er in jouw familiesituatie aanwijzingen voor een specifieke genetische afwijking en is gerichte opsporing van zo'n specifieke genetische afwijking jouw doel? Dan raden we je aan om contact op te nemen met je huisarts, om te controleren of je in aanmerking komt voor een erfelijkheidsonderzoek door een klinisch geneticus.

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu